Литературен конкурс

По повод претстојниот празник „Св Климент Охридски“ ЈУ Градска библиотека „Браќа Миладиновци“ - Скопје, библиотека „Другарче“ традиционално секоја година организира литературен конкурс. Оваа година учениците пишуваа на тема: „Иднина од моите соништа“. Вложениот труд секогаш вродува плод, а пишаниот збор волшебни врати отвора.
Ова се учениците и менторите кои добија награди:
Лара Станчева IX a - Гран При за поезија, ментор Елена Тодоровска
Андреј Андоновски VI а - прва награда за поезија, ментор Даница Ласкова
Максим Станоев VI а - прва награда за проза, ментор Даница Ласкова
Симона Костовска IX б - втора награда за поезија, ментор Елена Тодоровска
Анѓела Станојевиќ VIII б – трета награда за проза, ментор Даница Ласкова