Честит 11-ти Октомври

Честит 11 Октомври, Денот на народното востание против фашизмот!
 Со тоа започнала борбата за ослободување како важен меѓник во битката за самостојност на македонската држава.  Сенародната вооружена борба дала свој придонес во победата над фашизмот во Втората светска војна.