Посета на Музејот на македонската борба

Ученици од деветто одделение заедно со наставничките Елена Јовановиќ и Тамара Алаџајкова го посетија Музејот на македонската борба, каде што имаа можност да се запознаат со тековната изложба „Спомен куќата на Тоше - чувар на спомените, животот и делото на најголемата македонска поп икона”. На изложбата беа претставени животот и делото на Тоше почнувајќи од детството до последните постхумни награди и албуми.