Дислексија

Го одбележуваме месец октомври, месец посветен на ДИСЛЕКСИЈАТА
По овој повод учениците од VIII-a одделение заедно со својот одделенски раководител Елена Јовановиќ и образовната асистентка Ана Маркоска реализираа креативна работилница на која учениците изработуваа оригами и хамери. На тој начин придонесуваме за подигнување на јавната свест за дислексија кај учениците и во заедницата.