Честит ден на независноста

Државниот празник 8 Септември ја означува сувереноста, независноста и самостојноста на нашата држава. Референдумот во нашата татковина се одржал во предвечерјето на распадот на СФРЈ на 8 септември 1991 г. Со убедливо мнозинство граѓаните со право на глас се изјасниле „за“ самостојна и суверена држава.

Нека ни е честита и вековита Република Северна Македонија.