Меѓународен ден на жената

Меѓународен ден на жената - светски празник што се одбележува секоја година на 8 Март.
Тоа е ден кога се одбележува борбата на жените за економска и социјална рамноправност.
По повод денот на жената 8 Март учениците од нашето училиште беа креативни и изработуваа прекрасни честитки и песнички со цел да се одбележи овој прекрасен празник.