Правење леб

Денес учениците од 2а одделение на часот по Природни науки реализираа содржина „Правење леб“, ја научија постапката за правење леб.

Учествуваа во правењето на лебот, мешање на состојките, печењето и на крајот го пробаа направеното лепче.