Светски ден на животните

Учениците од ООУ „Лазо Трповски“ од четврто до шесто одделение беа присутни на прославата по повод Светскиот ден на животните во Зоолошката градина во Скопје.
По тој повод беше пуштена во употреба првата фонтана за донации во државата, каде учениците имаа можност да се забавуваат, да си замислат желба и да фрлат по една монета во фонтаната за да донираат за животните.
На тој начин, преку фонтаната, младите ќе научат за директна филантропија и емпатија.
На настанот учениците имаа можност да се забавуваат, да замислуваат желби и да ги посетат животните.