Настава на отворено!!!

Согласно протоколите и благодарение на креативноста на наставниците наставата во ООУ „Лазо Трповски“ речиси во целост се изведува на отворено!!! Преубавиот училишен двор кој го обиколува целото училиште деновиве е претворен во огромна училница на отворено! Децата се на отворено, маските надвор се извадени, попријатно е за учење, а за тоа време се врши проветрување и дезинфекција во училниците!!! Да останеме сите во добро здравје!!!