Натпревар „Другарче“

ПРВА НАГРАДА ЗА НАТПРЕВАР ЗА ПИШАНО СЛОВО БИБЛИОТЕКА „БРАЌА МИЛАДИНОВЦИ“ – БИБЛИОТЕКА „ДРУГАРЧЕ“

 

ЈУ Градска библиотека „Браќа Миладиновци“- Скопје, библиотека „Другарче“ по повод празникот „Св. Кирил и Методиј“организираше литературен натпревар на две теми:

  • „Какви ти се мислите, таков ти е животот“
  • „Мојот најдобар другар-ка“

Од нашето училиште ООУ„Лазо Трповски“, на овој натпревар учествуваше ученичката Лара Станчева од 6а одд., под менторство на наставничката Елисавета Лафчиска.

Лара освои Прва награда пишувајќи на темата: „Какви ти се мислите, таков ти е животот“.

Лара, на ова твое патување со пишаниот збор, отвори ги широко едрата, тие нека те понесат до секоја твоја желба, фантазија и поставена цел во животот.