Уште еден златен медал за нашиот Брајан

На силниот Меѓународен атлетски митинг „Бар 2021“ , кој се одржа на  1ви Мај 2021 година во Бар, Црна Гора во лоши временски услови проследени со силен ветер и дожд, учество земаа преку 300 натпреварувачи-ки од 10 држави, меѓу кои и нашите атлетичари кои ја отворија меѓународната сезона со одлични резултати. Меѓу нив и нашиот ученик Брајан Авија кој го освои првото место и златниот медал во фрлање ѓуле со резултат 10,50см.

Резултати – Меѓународен атлетски митинг „Бар 2021“ – АТЛЕТСКА ФЕДЕРАЦИЈА НА МАКЕДОНИЈА (afm.org.mk):