Ден на планетата Земја 22 април

Со љубов за нашата планета!
22 април - Ден на планетата Земја, ден кога луѓето се потсетуваат дека грижата кон неа е основната задача на нашето постоење.
Од Земјата земаме енергија, живееме во нејзините прегратки и од неа ја црпиме секојдневната сила.
Ова е ден кога луѓето ширум светот ќе се присетат на планетата Земја на која живееме, ќе се присетат за сите рани и болки што и΄ ги нанесуваме секој ден.
Да ја чуваме планетата Земја како вистинска мајка!
Постери со убави пораки изработени од учениците на ООУ" Лазо Трповски".