Општински натпревар по англиски јазик

На 20.03.2021 се одржа Општинскиот натпревар по англиски јазик за учениците од основните училишта во организација на Асоцијацијата на наставници по англиски јазик – ЕЛТАМ. Натпреварот се одржа преку платформата ЗУМ. Од нашето училиште ООУ ,,Лазо Трповски” учествуваа четворица ученици-натпреварувачи и ги постигнаа следните резултати:

Име

Презиме

Одделение

Освоено место

Ментор

Катерина

Моцан

6

Прво место

Тамара Алаџајкова

Филип

Јовановски

7

Прво место

Татјана Бошковиќ

Никола

Чурлинов

8

Второ место

Татјана Бошковиќ

Ива

Шумковска

9

Трето место

Тамара Алаџајкова

Според правилата, сите ученици кои освоиле I, II или III место на Општинскиот натпревар продолжуваат на Регионалниот натпревар. Им посакуваме среќа и успех!

Предметни професори по англиски јазик,

Татјана Бошковиќ и Тамара Алаџајкова