Лара Станчева победник на литературниот конкурс на Општина Карпош

Лара Станчева шестоодделенка од ООУ "Лазо Трповски" е победничка на Литературниот конкурс на тема "Што сонуваат децата" и "Училиштето од моите соништа" што го организираше Општина Карпош по повод 44-от роденден на општината.
На манифестацијата што се одржа на Денот на Општина Карпош, на 03.11.2020 година беа доделени наградите за најдобрите млади поети и уметници.
Оваа награда е поттик за нови литературни достигнувања.