Брајан Авиа е уште една гордост на нашето училиште

Брајан Авиа е уште една гордост на нашето училиште, со која секако треба да се пофалиме!

Брајан е ученик од 8а одделение, кој започнал да се занимава со атлетика пред четири години.

За кусо време Брајан станува дел од репрезентот на полицискиот атлетски клуб 7 Мај.

Има учествувано на многу државни и меѓународни натпревари.

Сиот негов труд вложен во оваа спортска дисциплина го закитува со освоени награди во неколку дисциплини: 60м, 100м, 200м, 500м скок во далечина и фрлање на диск.

Брајан има освоено дури единаесет медали и седум дипломи.

Три медали за освоени прво место, пет за второ и три за трето место.

Неговиот успех и достигнување се голема надеж за македонската атлетика.