Општински натпревар по географија 2020

Општински натпревар по географија во организација на Македонско географско друштво - Скопски регион

Во организација на Македонско географско друштво, на 09.02.2020 година – „Денот на младите географи“, се организира општинскиот натпревар по географија за учениците од основните и средни училишта во Скопскиот регион. Натпреварот се одржа во СЕПУГС „Васил Антевски Дрен“ во Скопје. На натпреварот учествуваа  ученици од основните и средните училишта. Честитки за моите млади географи од ООУ „Лазо Трповски“ кои постигнаа одлични резултати на Општинскиот натпревар по географија - Огнен Стојчевски (второ место), Петар Марковиќ (второ место) и Мина Цветаноска (прва награда). Браво, гордост наша сте! Им посакуваме многу среќа и успех на тројцата ученици кои се пласираа на регионалниот натпревар, кој ќе се одржи на 7 март 2020 год.

Автор

д-р Милица Патраклиева

Професор по географија