„ИГРИ БЕЗ МАСКА“ 2019

МЕЃУНАРОДЕН ИНКЛУЗИВЕН ДРАМСКИ ФЕСТИВАЛ (27.11.2019)
„ИГРИ БЕЗ МАСКА“ - 2019
На овој меѓународен инклклузивен драмски фестивал ја имавме честа дел од учесниците во претставата „Преку sидот“ да бидат нашите ученици од ООУ „Лазо Трповски“, кои беа под менторство на наставничката по македонски јазик Сања Трајкоска.
Во овој прекрасен проект беа и вклучени децата со попреченост, со цел да се прикаже еднаквоста меѓу луѓето, дека иако сме сите различни – сите сме еднакви!
Претставата се подготвуваше во период од почетокот на месец октомври до самиот почеток на претставата, со проби двапати во неделата.
Би сакале да споделиме неколку убави моменти од целиот процес на одвивање, како се одвиваа подготовките до самата претстава.