Светски ден на учителот

Учениците од О.О.У. „Лазо Трповски“ им го честитаат 5 Октомври - Светскиот ден на учителите на своите наставници. Иницијативата е дел од кампањата „Учиме од Вас. Ви благодариме!“ којашто Министерството за образование и наука и УНИЦЕФ ќе ја спроведуваат во текот на учебната 2020/2021. Издвојуваме дел од  пораките кои нашите ученици ги упатија до своите наставници.