Клуб Фонтана

Наставнички за чиста петка, создадоа креативна училница каде ќе се слави полуматура, ќе се прават работилници, родендени

Да се создаде нешто ново, креативно налик на најсовремените ентериери во основните училишта во светот беше мотивот на три креативни дами, две наставнички и педагогот од ООУ„Лазо Трповски“ во Скопје на еден поинаков иновативен начин да се одбележи пет деценискиот јубилеј на оваа институција.
Тие ја создадоа првата отворена училница која ја нарекоа Клуб Фонтана во Општина Карпош, а и пошироко која фасцинира со својот изглед и намена и изобилува со исклучиво handmade изработки
Просторот восхитува со посебна приказна, топлина и му дава душа и автентичност на училиштето.
Целиот текст може да го погледнете на следниот